Zelený čaj z Cejlonu obsahuje veliké čajové listy, které jsou připravovány v souladu s tradičními výrobními postupy. Čajové lístky jsou podle staré tradice válcovány. Tato odrůda má tradiční ostrou chuť a žluto-zelenou barvu.
Čaj je bohatý na antioxidanty a polyfenoly. Polyfenoly mají aktivní účast v metabolických a fyziologických procesech z hlediska prevence srdečněcévních, nádorových a neurodegenerativních chorob. Zelený čaj pomáhá redukovat volné radikály v lidském těle, podle nejnovějšího vědeckého výzkumu.
Jak si připravit tento čaj:
Použijte jednu čajovou lžičku čaje na šálek s obsahem 0,4 dcl. Do čajové konvičky přidejte více čaje, dle objemu konvice. Uvařte vodu a nechte ji zchladnout na 85 °C, louhujte cca 3-4 min. Podle chuti přidejte med a podávejte horké a nebo jako ledový čaj.
Sypaný zelený čaj je zabalený do speciální fólie, která pomáhá udržet svěžest, vůni a chuť čaje pro extra dlouhou dobu.